Alla inlägg under januari 2008

Av Annika - 9 januari 2008 23:50

I dag har jag varit på sjukhuset igen.  Där har jag träffat en kurator, det måste man tydligen när sådanthär händer (se gårdagens inlägg). vi har också fyllt i en skaderapportering som ska skickas till Patientnämnden.  oooohh....tycker inte jag gör något annat än är på sjukhus....suck.


När jag åkte hem kom det snöblandat regn och det var jätte halt. På kvällen när jag gick med hundarna lyckades jag halka och det blev en hmmmm..... helt ofrivillig SPAGAT... (mindre kul tyckte jag som sträckte översidan av låret). Men "Juvel" tyckte det var skit kul och knyckte mattes mössa som hon sedan stolt sprang runt med och försökte få de stora hundarna att jaga henne. Plaskblöt fortsatte jag promenaden....det var ju iallafall inte så kallt...

Väl hemma igen tog jag en stor kopp the och satte på mig torra varma kläder. Sedan kröp jag upp i soffan och tittade på grammisgalan. Nästan hela tiden tyckte jag att det var fel vinnare. Men så kom vi till årets låt och till min stora glädje vann LARS WINNERBÄCK han är så j-vla bra tycker jag!!!


gonatt!


Bilden är på "Lycka" som valp

Av Annika - 8 januari 2008 22:34

Tack alla ni som har koll på mig! Flera stycken har ringt för att höra om jag är dålig eftersom jag hoppade över att blogga igår. Nej jag är inte sjuk, möjligen lite förkyld.


Helt enkelt så orkade jag inte för jag hade en riktigt tung dag igår.  På eftermiddagen ringde Lotta en av mina riktigt nära vänner. Lotta bor i Alunda där jag bott i 16 år och vi träffades nästan dagligen under dessa år hon har alltid funnits där för mig och vi har kunnat prata om allt. Hon har mer varit som en familjemedlem för mig och hela hennes familj har varit lite som min extra familj vi har firat födelsedagar och vissa jular ihop, då jag inte åkt till Skåne. Nu har vi inte pratat på ett tag eftersom jag legat på sjukhus och så blir det inte lika mycket när jag flyttat lång bort. I går när hon ringde talade hon om att hennes pappa Rolf plöstligt ramlade ihop och dog precis före jul. Jag blev så chockad och ledsen. Jag lider verkligen med hans familj och tänker på dem hela tiden nu.


Dessutom så har jag varit lite orolig för ett test jag skulle göra idag igen.

Jag ska berätta lite kort. I början av December fick jag jätte hög feber, i 6 dygn hade jag över 40grader. Jag var så sjuk efter några dygn fick jag hålla mig mot väggarna för att ta mig ut med hundarna trappan ut genom dörren på 2 steg orkade jag knappt med. Jag hade också jätte ont i ryggen det trodde jag berodde på att jag bara kunde ligga. jag fick hela tiden äta febernedsättande och smärtstillande tabletter dessutom kunde jag inte få i mig varken mat eller dricka. Efter en vecka sökte jag läkarvård för då hade jag fått svåra magplågor. Blödande magsår hade jag och fick åka hem med medicin för det. Men det hjälpte inte klockan 03:00 fick jag åka ambulans in till Gävlesjukhus. Jag trodde jag skulle dö av smärtor, dessutom var jag helt uttorkad efter den höga febern och att jag inte fick i mig vätska. Där konstaterade dom också blödande magsår och de gav mig en spruta ketogan i magen och smärtan försvann för första gången. Jag skulle åka hem igen kl 08:00 då sjuktaxi väntade på mig. Jag skulle just åka när de kom springande för då hade de sett på provsvaren att mina njurvärden var katstrof så det var bara att läggas in. Så det var njurarna jag hade ont i, inte ryggen som jag trodde. Njurarna hade lagt av och jag var urinförgiftad.

Jag hamnade då på njur och hematolog avdelningen där blev jag kvar till precis före jul och nu mår jag bra.

Men på avdelningen hände det som inte FÅÅÅR hända. På ett sjukhus skall allt spritas och rengöras mellan olika patienter. Extra viktigt på en hematolog avdeln där folk med blodsmittor vistas. En morgon skall jag ta upp något i min låda på sängbordet och då sticker det till. Jag tittar i lådan och där ligger en blodig kanyl och lite blod i lådan. Detta var från en annan patient. Jag blir förståss jätte ledsen och chockad. Även personalen blir helt ifrån sig för det får inte hända mitt sängbord var alltså inte rengjort från passienten innan. Kanylen var inte ett dropp med slang som någon bara tagit av, utan en stickkanyl. Det är inte en personal som gömmer en sådan i en låda utan det måste vara en passient och då kan man misstänka en missbrukare. Det ska tydligen inte varit någon HIV-positiv patient på avdelningen just då. Men det har funnits flera med hepatit.

Jag får direkt vaccin mot hepatit-B och så görs det blodprov med gämna mellanrum för att kolla att jag inte fått någon smitta. Så idag har jag lämnat blodprov igen.

Det blev stora omorganisationer på avdelningen flera fick lämna sitt jobb och det blev avikelserapport och LEX-maria.

Men för mig är det givetvis jätte jobbigt. Det är tydligen väldigt ovanligt att man blir smittad så, men bara risken gör en orolig. Dessutom ska det inte kunna hända. Men med min tur...sååå vet man aldrig.


TACK ÄN EN GÅNG TILL MINA UNDEBARA VÄNNER SOM HJÄLPTE MIG MED HUNDARNA!!!!



Av Annika - 6 januari 2008 00:00

I morse tänkte jag åka till Uppsala, men det var inte så bra väder så jag bestämde mig för att inte ut och åka bil. Jag stannade hemma.

I dag har jag suttit i telefon och bara pratat med en massa trevliga människor. På förmiddagen ett par timmar med en av mina rara valpköpare ooohhhh...vad mycket man har att prata om när man inte pratat på länge. Sedan hann jag lagom med att gå en promenad med hundarna innan en gammal klasskompis ringde då blev det ett par timmar till. Det är mycket man vill ha rapporterat när man inte bor kvar i sin barndomsstad. Men man känner ju nästan alla och vill veta vilka som fått barn, vilka som skilt sig eller gift sig, och alla andra skandaler. oooohhh så får man lite hemlängtan...

Sedan fick jag samtal ifrån svensk vinnarutställning och lite rapportering därifrån. Känns ju så tråkigt att inte vara där men jag kunde ju inte anmäla för jag visste ju inte om jag skulle bli frisk.


På kvällen blev jag hembjuden på god middag hos Diana...tack!!! Sedan blev det lite TV kväll här hemma, en bra film.

Av Annika - 5 januari 2008 22:44

I dag har jag mest slappat... ryggläge på soffan (funderat om jag har något ärende till brädgården kanske lite spik eller nått...hi hi...) sedan lite vid datorn och förstås någon promenad med hundarna.


På eftermiddagen fick jag reda på att Nemo vann lydnadsklass II i Tierp på sin första start på jätte länge och med hela 185 poäng. Det gjorde mig så glad! Nemo har ju varit dålig och det känns så roligt att han är frisk och att han får visa vad han kan. Katarina är så duktig med Nemo och jag unnar verkligen dem all framgång!


På kvällen kom Eva tillbaka från fjällen och jag fick hem min lilla "Juvel" som de lånat med sig. Eva och Tindra fortsatte hem till Uppsala.


Vi får se vad det blir för väder i natt de har varnat för snöstorm, men om det inte blir oväder åker jag nog en sväng till Uppsala i morgon.



Av Annika - 4 januari 2008 23:30

På förmiddagen var jag till sjukhuset det gick snabbt. Sedan åkte jag till brädgården och köpte ett par plyfaskivor. Där fick jag hjälp av en super trevlig snygging att sågatill skivorna, han erbjöd sig att följa med hem och borra...hmmm... Blyg som jag är,, sa jag att jag klarar nog det själv. E´jag dum eller?????????????? det hade väl varit praktiskt med en snickare...han kunde man haft mycket nytta av...hi.hi...


På kvällen var en valpköpare Helena med familj här vi fikade och pratade. Efteråt for jag ner till Diana en sväng och kollade på en film.


nu är redan klockan allt för mycket och jag behöver sova mycket...säger doktorn...*L*... Sov gott!!!

Av Annika - 3 januari 2008 23:46

Jag sov länge gick en sväng med hundarna. sedan åkte jag ner till Diana och drack the. Amanda följde med mig hem och hjälpte mig bära in ved bl.a sedan lagade jag fyllda paprikor. Amanda hade önskat sig det, hon älskar mina fyllda paprikor.

I dag har det varit INT utställning i Göteborg My Dog 2008. Min tik Molly som jag samäger med J&M Nerelius var där. Och som enda hund ifrån kenneln var hon en strålande representant. CERT, R-CACIB, 2plac BTKL & SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION! Jag blev såååååå glad när Jocke ringde och berättade! Jag har gått på små moln hela kvällen.


Nu känner jag mig jätte trött ska hoppa i säng...provtagning i morgonbitti igen på sjukan.


Gonatt!!!!


Av Annika - 2 januari 2008 23:46

I morse var jag till sjukhuset för att lämna prover. Jag har inte hört något från doktorn ännu så då hoppas jag att mina njurvärden är ok.

 När jag kom hem igen tog jag en promenad med hundarna. Sedan åkte jag till Johan & Emilia. Johan och jag åkte upp till Alfta för att träffa familjen som ska ta över Liston. De bodde så otroligt vackert på en stor vacker Hälsingegård med mycket mark precis brevid Alftasjön. Liston verkade trivas där och de tycker väldigt mycket om honom. Det var förståss sorgligt och vemodigt för Johan och Emilia att lämna bort sin älskling men tiden räcker inte till för två hundar och en liten bebis. Ett klokt och osjälviskt beslut tycker jag. Det blir nog bra för Liston att bo hos någon som har mycket tid att aktivera honom.

När vi kom tillbaka hade Emilia lagat god middag...Tack!


När jag kom hem gick jag en promenad med hundarna och sedan har jag vilat lite...jag är ju inte helt återställd ännu. Men ett par rader hinner jag med nu innan jag ska hoppa i säng.


När jag får lite mer ork ska jag försöka sammanfatta lite vad som hänt de senaste månaderna när jag inte bloggat.


sov gott!!!!


Av Annika - 1 januari 2008 00:23

Ja, då var det ett nytt år. Nu hoppas jag att jag kan få vara frisk.


I går nyårsafton var jag ner till Anna (min duktiga kennelflicka) som fyllde år. På kvällen kom Eva och Tindra hit och firade med oss. Jag ville ju vara hemma när det smälls en massa raketer så hundarna inte ska vara oroliga. Jag drog ner rullgardinerna och så poppade vi lite musik på hög volym. Hundarna sov och brydde sig inte något. Vi åt en massa god mat, lite goda ostar och så skålade vi in det nya året med lite bubbel...


I dag åkte Eva vidare till sin stuga i fjällen och då passade hon på att låna med sig min lilla "Juvel" så får hon lite nyttig miljöträning en vecka.


Nedan en bild tagen i dag på Juvel nu 4 mån...visst är hon vacker...*L*



Ovido - Quiz & Flashcards