Alla inlägg den 8 januari 2008

Av Annika - 8 januari 2008 22:34

Tack alla ni som har koll på mig! Flera stycken har ringt för att höra om jag är dålig eftersom jag hoppade över att blogga igår. Nej jag är inte sjuk, möjligen lite förkyld.


Helt enkelt så orkade jag inte för jag hade en riktigt tung dag igår.  På eftermiddagen ringde Lotta en av mina riktigt nära vänner. Lotta bor i Alunda där jag bott i 16 år och vi träffades nästan dagligen under dessa år hon har alltid funnits där för mig och vi har kunnat prata om allt. Hon har mer varit som en familjemedlem för mig och hela hennes familj har varit lite som min extra familj vi har firat födelsedagar och vissa jular ihop, då jag inte åkt till Skåne. Nu har vi inte pratat på ett tag eftersom jag legat på sjukhus och så blir det inte lika mycket när jag flyttat lång bort. I går när hon ringde talade hon om att hennes pappa Rolf plöstligt ramlade ihop och dog precis före jul. Jag blev så chockad och ledsen. Jag lider verkligen med hans familj och tänker på dem hela tiden nu.


Dessutom så har jag varit lite orolig för ett test jag skulle göra idag igen.

Jag ska berätta lite kort. I början av December fick jag jätte hög feber, i 6 dygn hade jag över 40grader. Jag var så sjuk efter några dygn fick jag hålla mig mot väggarna för att ta mig ut med hundarna trappan ut genom dörren på 2 steg orkade jag knappt med. Jag hade också jätte ont i ryggen det trodde jag berodde på att jag bara kunde ligga. jag fick hela tiden äta febernedsättande och smärtstillande tabletter dessutom kunde jag inte få i mig varken mat eller dricka. Efter en vecka sökte jag läkarvård för då hade jag fått svåra magplågor. Blödande magsår hade jag och fick åka hem med medicin för det. Men det hjälpte inte klockan 03:00 fick jag åka ambulans in till Gävlesjukhus. Jag trodde jag skulle dö av smärtor, dessutom var jag helt uttorkad efter den höga febern och att jag inte fick i mig vätska. Där konstaterade dom också blödande magsår och de gav mig en spruta ketogan i magen och smärtan försvann för första gången. Jag skulle åka hem igen kl 08:00 då sjuktaxi väntade på mig. Jag skulle just åka när de kom springande för då hade de sett på provsvaren att mina njurvärden var katstrof så det var bara att läggas in. Så det var njurarna jag hade ont i, inte ryggen som jag trodde. Njurarna hade lagt av och jag var urinförgiftad.

Jag hamnade då på njur och hematolog avdelningen där blev jag kvar till precis före jul och nu mår jag bra.

Men på avdelningen hände det som inte FÅÅÅR hända. På ett sjukhus skall allt spritas och rengöras mellan olika patienter. Extra viktigt på en hematolog avdeln där folk med blodsmittor vistas. En morgon skall jag ta upp något i min låda på sängbordet och då sticker det till. Jag tittar i lådan och där ligger en blodig kanyl och lite blod i lådan. Detta var från en annan patient. Jag blir förståss jätte ledsen och chockad. Även personalen blir helt ifrån sig för det får inte hända mitt sängbord var alltså inte rengjort från passienten innan. Kanylen var inte ett dropp med slang som någon bara tagit av, utan en stickkanyl. Det är inte en personal som gömmer en sådan i en låda utan det måste vara en passient och då kan man misstänka en missbrukare. Det ska tydligen inte varit någon HIV-positiv patient på avdelningen just då. Men det har funnits flera med hepatit.

Jag får direkt vaccin mot hepatit-B och så görs det blodprov med gämna mellanrum för att kolla att jag inte fått någon smitta. Så idag har jag lämnat blodprov igen.

Det blev stora omorganisationer på avdelningen flera fick lämna sitt jobb och det blev avikelserapport och LEX-maria.

Men för mig är det givetvis jätte jobbigt. Det är tydligen väldigt ovanligt att man blir smittad så, men bara risken gör en orolig. Dessutom ska det inte kunna hända. Men med min tur...sååå vet man aldrig.


TACK ÄN EN GÅNG TILL MINA UNDEBARA VÄNNER SOM HJÄLPTE MIG MED HUNDARNA!!!!



Ovido - Quiz & Flashcards