Alla inlägg den 21 maj 2008

Av Annika - 21 maj 2008 22:41

Vi gjorde lite olika övningar vid vatten. Först en markering på land sedan vänder man om och får en markering på vatten. Då vänder man igen ifrån vattnet och skickar på markeringen som ligger på land och när den är klar så skickar man på den i vattnet. Det fixade Sudden galant. Sedan gjorde vi linjetag rakt ut på vattnet efter att hundarna först fått en störning till höger... en jätte nyttig övning som sudden gjorde bra. Nästa övning var en markering ute på en udde som vi skickade hundarna på ifrån en brygga när den var inne så skickade vi på ett dolt linjetag på samma udde. Även där skötte sig Sudden jätte bra. Sedan avslutade vi kvällen med ett släpspår (kanin). Det gick bra, Sudden tog spåret jätte snyggt gick precis i spåret med näsan nere, en bit in så gick han upp lite med näsan och sicksackade lite som flattar ofta gör när de spårar. Han passerade kaninen och vände om och plockade den i farten och kom hem i full fart. Riktigt bra...jag är osäker om jag gjort något släpspår med honom tidigare.

Så är ännu en super rolig träningskväll i skogen slut...

GONATT!

Av Annika - 21 maj 2008 17:03

För ett par veckor sedan var det underbart vår/sommarväder varmt och strålande solsken...men det försvann... i lördags snöade det för fullt det kom massor med snö. Nu är snön borta men det är fortfarande kallt och så regnar det stupp i ett....vill inte ha regn och kyla!!!

Det blir så tråkigt för valparna när de bara kan vara ute korta stunder.

Idag har jag trimmat Ricky och Pugh som kom hit ifrån Ludvika med sin Husse och matte. De blev så fina,, kul när det blir en riktig förändring, de har inte trimmats sedan i December.


I kväll ska jag på Jaktkurs i Hofors det är flera flattar, någon golden och labrador, en Curly och en tollare: Detta är fjärde tillfället, jag tror att vi ska köra på vatten idag.


återkommer...

Ovido - Quiz & Flashcards